MB Beauty

More balance in beauty
ContactAfspraak maken

De huidbloesems verwelken en schilferen af. De elasticiteit en afscheiding van de huid en hare normale gesteldheid verandert van oppervlakkige lijnen naar diepe groeven. Een vertaling van leven als een tentoonstelling van divers gevormde rimpels.

Zoals een bloem zijn kleur en elasticiteit verliest en verwelkt, zo gebeurd dat ook met de huid naarmate we ouder worden. Het verschil tussen een huid en een bloem is dat we dit proces met de huid kunnen vertragen en zichtbaar kunnen verbeteren.

De spiegel van de ziel, vertaald in de huid. De huid vertaald in de spiegel. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat zegt mijn ziel aan de buitenkant?
De huid is een spiegel van ons lichaam, ziel en geest. Het geeft het innerlijke evenwicht weer en de wijze hoe we in het leven staan. Ons gezicht weerspiegelt de mate van balans en harmonie.

De huid is onze spiegel en terwijl wijzelf onze huid bekijken in de spiegel, bekijken wij onszelf. De kritiek barst los. Te veel rimpels, te droge huid, een slappe huid, futloos ec, etc. Weet dat je ziel wordt gespiegeld in de spiegel! Stop met bekritiseren en negativiserenen ga aan het werk. Aan het werk met je IK, met je lijf en uiteindelijk met je huid.

Wijsheid komt met gebreken en een oudere huid krijgt meer gebreken.
Naarmate we ouder worden, en dat begint al als we de twintig zijn gepasseerd, begint ons gezicht sporen te vertonen van onze levensstijl en onze persoonlijke ervaringen. “Een doorleeft leven vertaald in een doorleefd gezicht”. De ‘ziellittekens’ van het lachen, harde werken, ontevreden zijn of het zuurpruim mondje.

Het blootstaan aan stress geeft een blote huid stress
Wij staan voortdurend bloot aan stress. Dit hangt samen met onze jachtige, prestatiegerichte maatschappij. Ontspanning, rust en stilte zijn moeilijk te vinden. Dit vinden we op de vakantie waar we heerlijk genieten van zon, wat alcoholische versnaperingen en suikerrijk voedsel, wat ook weer stress op de huid geeft.
De stress laat zich van ons gezicht aflezen, ontspanning dus ook.
Alleen chronische stress ondermijnt de afweerkracht van ons lichaam en huid waardoor een vroegtijdige veroudering veroorzaakt wordt. Het draait om de mate van balans en harmonie.
De huid van het gezicht is één van de gevoeligste en meest ontvankelijke lichaamsdeel. Geen enkel ander huiddeel van het lichaam onthult zo duidelijk de subtiele verandering en die van binnen plaatsvinden.

Spreken is zilver en zwijgen is goud, maar met 1 blik kan een gezicht boekdelen spreken.
Het gezicht is een complex web van spieren. Deze spieren geven het gezicht een grote mate van flexibiliteit en een hoog ontwikkelde expressiviteit. Het gezicht heeft een indrukwekkende hoeveel uitdrukkingen die elk beschikken over een grote beweeglijkheid en nuance.
Met behulp van onze aangezichtsspieren kunnen we wel zevenduizend verschillende gezichtsuitdrukkingen tonen. In het dagelijks leven zijn het er enkele honderden. De mimische spieren vormen een matrix van bewegend weefsel vlak onder de huid. Mimische spieren spelen een belangrijke rol in ons uiterlijk.
Wanneer er een uitdrukking vaak voorkomt kunnen de spieren stijver worden en de huid in een getrokken vorm gebracht worden. Door deze continue getrokken vorm van de huid ontstaan er expressie rimpels. Door massage kan de spierspanning worden verminderd en de huid gestimuleerd worden in haar herstel van het bindweefsel.

Rimpels vervagen, Rimpels vertragen.
De MB-Happy Skin Massage is een perfecte preventieve werking op het ontstaan van rimpels bij een jonge huid. Dit om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Bij een rijpere huid die wat rimpels vertoont of veel rimpels heeft kan de MB-Happy Skin Massage deze rimpels niet vervagen, maar wel zachter maken. De huid zal beter doorbloed raken en strakker worden, waardoor de diepte van rimpelvorming afgezwakt wordt.
Met het minder worden van de elasticiteit kan de massage van invloed zijn op de huid, aanmaak van collageen en de spiertonus.

Oestrogeen en collageen van opvliegend naar opvliegers
Voor vrouwen in de overgang is het een opvliegende de tijd. In deze hormoon rollercoaster zijn momenten van stress niet weg te denken. Het is als het ware een 2e pubertijd. Mede door de hormoon veranderingen is het “lekker in je vel gevoel” ver te zoeken. De huid wordt slapper, dunner en gaat hangen. Dit hele plaatje maakt het op-en-top vrouw zijn niet gemakkelijk. Om de overgang haar sporen niet achter te laten is de MB- Happy Skin Massage een echte aanrader. Een moment van ontspanning, het lekker in je vel zitten en de huid weer laten stralen. Het wordt tijd voor de overgang om meer voor jezelf te zorgen.
In de overgangsperiode wordt door de afname van oestrogeen ook het collageen minder. De huid wordt dunner en de elasticiteit zwakker, maar ook neemt het botmassa af waardoor je ruimer in je vel gaat zitten. Dit is nu juist het moment om meer de huid en de gezichtsspieren te stimuleren met de MB-Happy Skin Massage. Huidverzorging heeft in deze periode veel toewijding en zorg nodig en geen wonder. Wonderen bestaan alleen bij de cosmetische arts.

Een goed begin is het halve werk, met toewijding en aandacht voor de huid.
De MB-Happy Skin Massage Doelen zijn:

  • De huidconditie versterken
  • De huidfuncties normaliseren
  • Algehele weerstand verhogen
  • Circulatiesystemen activeren van bloed, energie, lymfe en vocht
  • Het stimuleren van de aanvoerfuncties van voedingstoffen en de afvoerfuncties van gif- en afvalstoffen binnen deze circulatiesystemen
  • Gezichtsspieren tonifiëren
  • Ontspanning creëren in de ruimste zin van het woord.

Mijn handen aanzetten, in liefde en respect. De huidbloesems laten bloesemen. De blik in de spiegel verzachten en de kritiek ontkrachten. Meer wijsheid in jouw lichaam, geest en ziel. Dat het bloot niet zo bloot meer voelt. Dat er over gesproken mag worden. Ja, de MB-Happy Skin Massage is dát wat men zal zien en erover vragen, laat de huid werken en zichtbare de tand des tijd vertragen.

Wil je een berichtje van mij wanneer deze MB-happy Skin Massagedag plaats vind?