MB Beauty

More balance in beauty
ContactAfspraak maken

MB Microdermabrasie Detox

Microdermabrasie behandelingen zijn zeer effectief en gewild, omdat het direct hele mooie resultaten geeft. Microdermabrasie geeft al na één behandeling zichtbaar resultaat! Aanbeveling blijft altijd een kuur, want na een kuur is het resultaat ongekend en heeft u een egale, zachte, stralende en gezondere huid.

Bij elke behandeling is er moment voor een gesprek om uw doelen te bepalen en te kijken wat de huid en uzelf op dat moment nodig heeft.

De Microdermabrasie Detox  begint met het reinigen van het gezicht met een reiniging die aangepast is op de huidtype. Er wordt veelal gewerkt met een reiniging die amandelzuur (fruitzuur) bevat. Dit is een fruitzuur die een prachtige voorbereiding is voor de Detox behandeling.

Hierop volgt de microdermabrasie die in sterkte wordt ingesteld op de huid. Door deze instelling is er geen kans op roodheid en/of strepen. Aan de andere kant kan er meer huidverbetering bereikt worden, wanneer de microdermabrasie wat extra wordt aangepast.

Na de microdermabrasie wordt de huid behandelt met een Tonic/Lotion die een fris gevoel geeft. Deze Tonic brengt de huid in balans en kalmeert de huid.  

Na de Tonic wordt het Detoxmasker aangebracht. Dit Detoxmasker is een masker met pure ingredienten die vooral het ingrediënt Chlorofyl in zich heeft.  Chlorofyl  en Jojoba-olie vormen de basis van dit masker terwijl. Deze 2 stoffen beschermen tegen negatieve milieu-invloeden van buitenaf terwijl de overige nutriënten, die vooral mineralen en vitaminen zijn,  het weefsel en de cellen van het dermis, epidermis en het onderhuids bindweefsel reinigen, beschermen en opbouwen. Zo bevat Jojoba veel vitamine E, dat tevens een sterk anti-oxidant is, en stoffen die identiek zijn aan huideigen talg. Een betere natuurlijke Detoxmasker is er niet.

Tijdens het Detoxmasker wordt de koud-laser ingezet. Koud-laser is een ongevaarlijk licht dat ontstekingsremmend werkt en de cel-aanmaak stimuleert. Hierdoor krijgt uw huid meer volume en elasticiteit.

Na het Detoxmasker en de koud-laser wordt er een dag- of nachtverzorging aangebracht. Als afsluiting worden de producten voor thuisgebruik nog nagelopen, aangepast en uitgelegd.

Deze behandeling is een echte aanrader in kuurvorm van 4 tot 6 behandelingen. De prijs voor een kuurbehandeling is in overleg. Een goede huid- en thuisverzorging met goede producten is een pré.

* Voor een optimale verzorging uw huid is het raadzaam om de producten van MB-Beauty thuis te gebruiken. Een goed verzorgende huid en huidverbetering wordt gerealiseerd met 70% thuisverzorging en 30% met regelmatige huidbehandelingen en gezichtsmassages in de salon.

Grooming is bij deze behandeling niet inbegrepen.  

Wat is microdermabrasie nu eigenlijk

Met microdermabrasie wordt op een geheel doeltreffende wijze de bovenste laag van de huid verwijderd. Bij microdermabrasie wordt gewerkt met aluminiumoxide kristallen. Aluminiumoxide is volkomen veilig voor het lichaam, richt geen schade aan en is na diamant het hardste materiaal ter wereld.

Je zou microdermabrasie ook kunnen omschrijven als “het zandstralen” van de huid en is volkomen veilig en pijnloos. Bij microdermabrasie worden rimpels, pigment- en ouderdomsvlekken en vrijwel alle soorten littekens, zoals bijvoorbeeld acne aanzienlijk verbeterd tot zelfs geheel verwijderd. Microdermabrasie zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen. Met dit natuurlijke proces van huidcelgeneratie heeft u na één behandeling al een heel mooi resultaat. Na een kuur is het resultaat ongekend en heeft u een egale, zachte, stralende en gezonde huid.

Microdermabrasie kan worden toegepast op bijna elk huidtype en vanaf 18 jaar.

Hieronder is een opsomming van de volgende toepassingen van microdermabrasie:

 • Huidverjonging / verfrissing
 • Anti-rimpel
 • Rokers huid
 • Een doffe huid
 • Vette
 • Dikke huid
 • Gerstekorrels
 • Vermoeide huid
 • Grove poriën
 • Snij (operatie) littekens
 • Acne littekens
 • Pigment en ouderdomsvlekken

Door de intensieve microdermabrasie behandeling is uw huid goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met een hoog percentages aan werkstoffen te gebruiken voor een optimaal resultaat. Omdat uw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling door de intensieve behandeling is het belangrijk een extra bescherming  te gebruiken met de sunscreen van Medik8 die tevens een filter heeft zodat de vuilstoffen van buitenaf niet direct in de huid terecht kunnen komen. 

Na de microdermabrasie behandeling?

Zorg ervoor dat u minimaal 3 weken vooraf en na de microdermabrasie behandeling niet in de felle zon en/of zonnebank gaat. Vermijdt minimaal 2 weken sauna na de behandeling. Daarnaast is het beter om de eerste 2 weken na de behandeling niet te gaan zwemmen. Vermijdt intensief sportgedrag, de eerste dagen. Bovendien is het aan te bevelen 2 dagen geen make-up (foundation) te gebruiken na de behandeling, is dit niet mogelijk door bijvoorbeeld werkomstandigheden kunt u de minerale make-up gebruiken van Susan Posnik (Spf30), de gekleurde dagcrème van Medik8 met Spf30 of de gekleurde dagcrème van Vavin Spf15.